window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-93545MRDLN');

Trauma en geboorte: werken rond trauma voor mama’s en hun partners

Laden Evenementen

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reeks trauma voor mama's en partners
240,00

Elke geboorte is heftig, zowel voor het kindje als de mama en haar partner. Geboortes/bevallingen kunnen littekens nalaten, zowel fysiek en mentaal als emotioneel. Hoe verzorgen we deze emotionele wonden? Hoe gaan we om met de littekens?

Deze vierdelige vormingsreeks richt zich op mama’s en/of hun partners. Op een interactieve ervaringsgerichte manier gaan we kijken naar:

Wat is trauma? Hoe herken je het? Wat is de impact van trauma op jouw welzijn? Op dat van je omgeving?

In hoeverre heb jij je eigen geboorte/bevalling als traumatisch ervaren? Of link je de gebeurtenis aan andere ervaringen die een achterliggend trauma hebben getriggerd?

In hoeverre ben jij primair (als subject) of secundair (als getuige) betrokken bij een geboorte gerelateerd trauma? In welke mate heeft dit een invloed op jou als individu, als ouder, als partner?

Hoe ga je om met je eigen trauma en hoe begeleid je je partner in het leren omgaan met diens trauma? Waar bots je op? Wat heb je nodig in dit proces?

Vaak (h)erkennen mensen hun eigen trauma niet, omdat onze maatschappij er eenvoudigweg weinig ruimte voor biedt, maar ze voelen wel dat er gevoelens bevroren zitten onder hun huid. Ook zij die trauma kunnen (h)erkennen, weten niet altijd hoe ermee om te gaan. Deze vormingsreeks biedt een veilige ruimte waarin deze vermoedens, gevoelens, gedachten en ervaringen mogen zijn. Ze mogen geuit worden, via beeld, muziek, lichaam en woord. Door het delen van de verhalen, in welke vorm dan ook, kan dat wat bevroren is smelten. Zo kan de energie weer stromen. En ontstaat er een heel-wordings-proces, waarin trauma kan transformeren in groei.

De sessies worden professioneel begeleid door Isabelle Dierckx (beeldende psychotherapie), en Eva Vergaelen (doula en lichaamsgerichte psychotherapie).

Wanneer: 28 september, 5, 12 en 19 oktober van 19:00 tot 21:00
Prijs: 240 euro
Doelgroep: mama’s en / of hun partners
Aantal deelnemers: maximum 8
Begeleiding: Isabelle Dierckx en Eva Vergaelen
E-mail: isabelle@studiodna.be
Locatie: Studio , StudioDNA, Zandstraat 2 te 2980 Zoersel

Ga naar de bovenkant