Het zorgen of ondersteunen van anderen is zo waardevol en draagt bij aan een sterke samenleving in verbinding. Of je nu werkzaam bent in de gezondheidszorg (als therapeut, verpleger, mantelzorger,..) of je zorgt voor anderen in het dagelijks leven (als ouder, voogd, buur, vriend,…), het is belangrijk om in de tussentijd ook stil te staan bij jezelf en zelfzorg. Bij StudioDNA begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om een goede balans te vinden tussen zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf.

Maar hoe zorg je eigenlijk voor jezelf als je bezig bent met het zorgen voor anderen? Hier zijn een aantal tips die kunnen helpen:

  1. Neem regelmatig pauzes: Het is belangrijk om af en toe even afstand te nemen en tot rust te komen. Neem een korte wandeling, maak een kopje thee of doe een paar minuten ademhalingsoefeningen.
  2. Praat erover: Zoek steun bij familie, vrienden of collega’s. Praat over je gevoelens en zorgen, het helpt om dingen van je af te kunnen praten.
  3. Zoek professionele hulp: Als je merkt dat de zorgtaken te zwaar worden en je hier zelf niet meer uitkomt, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen. Op deze link vind je verschillende hulplijnen: https://www.tegek.be/psychische-problemen/hulp-nodig/waar-kan-je-terecht/waar-terecht/hulplijnen-volwassenen
  4. Plan tijd voor jezelf in: reserveer regelmatig een moment waarop je iets voor jezelf doet. Dit kan een hobby zijn, een ontspannende activiteit of gewoon even helemaal niks doen.

Bij StudioDNA staan we klaar om de (ver)zorgers van de samenleving te ondersteunen bij het vinden van een goede balans. Wij geloven dat alleen wanneer je goed voor jezelf zorgt, je ook goed voor anderen kunt zorgen. Dus neem deze maand extra tijd voor jezelf en sta stil bij het belang van self-care. Jij verdient het ook om goed voor jezelf te zorgen!

Wil je meer informatie over onze workshops en therapieën of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op via Info@studiodna.be. We helpen je graag verder op jouw pad naar zelfzorg.