Bij het betreden van StudioDNA word je verwelkomd door de geur van koffie en een heel thee-assortiment. Steeds vaker komen deelnemers van de verschillende activiteiten al iets vroeger of blijven ze iets langer hangen, om hier een babbeltje te doen met elkaar – los van het aanbod. Deze informele ruimte nodigt uit tot het delen van verhalen en ervaringen. Het is mooi om te zien hoe, alleen al door het proces van vertellen en luisteren, er meer verbinding ontstaat. En in die verbinding groeien ruimte en inzicht.  

studiodna maakt ontmoeten mogelijk
studiodna faciliteert vergaderingen en meetings

Elk verhaal is uniek en toch zit er ook een collectief stukje aan. Door mijn verhaal met jou te delen, door jouw aanwezigheid en luisterend oor, overstijgen we het individuele. Mijn verhaal is wel van mij, maar het wordt ook een beetje van ons. En zo ervaren we, misschien voor het eerst in lange tijd, dat we er echt niet altijd helemaal alleen voorstaan. Dat we, ondanks dat we heel wat zelf dragen, ook eens gedragen mogen worden. Al is het door een woord van erkenning, van zorg, van herkenning.  

De subjectieve invulling van lijdensdruk in onze samenleving is groot. Wanneer twee mensen elkaar ontmoeten in dat lijden, biedt die verbinding al een beetje soelaas – of die ontmoeting nu plaatsvindt tussen een professional en een individu dat hulp zoekt, of tussen twee passanten aan de koffiemachine. Er ontstaat een gedeelde dimensie. Een ademruimte. We voelen ons gehoord, gezien en erkend in ons lijden. En zo voelen we ons gesterkt. Ons zelfhelend vermogen wordt aangesproken.  

studiodna en thee een geslaagde combinatie

De koffiemachine en het ervaringsgerichte aanbod van StudioDNA gaan hand in hand. Wij als therapeuten pretenderen niet de antwoorden te kennen op de vragen waarmee mensen tot ons komen. Wij bieden hen een ruimte waarin ze terug tot zichzelf kunnen komen, waarin ze zich kunnen bewust worden van hun eigen kracht. En dit is een gedeeld proces.

Welkom bij StudioDNA! Voel je vrij om een koffie en thee te nemen en gewoon even te blijven hangen, te zijn, te ont-moeten.