Ik ben Bieke en ik ben leerkracht Frans en Spaans van opleiding. Ik heb 15 jaar leservaring en ben sinds kort ook dramacoach. Theater en taal combineren is iets dat ik eigenlijk al heel lang doe en dat voor mij heel natuurlijk aanvoelt. Ik doe het in de klas en buiten mijn lessen, maar ook in mijn persoonlijke leven, en het heeft mijn leerlingen en mij altijd enorm veel gebracht.

Ik geloof dat wanneer je een taal dúrft spreken, je ze eigenlijk kán spreken. En natuurlijk maak je fouten. Hoe kan je anders iets leren? In het onderwijs ligt de nadruk soms nog te fel op presteren en evalueren, en dat kan voor sommige leerlingen een dooddoener zijn.

Communiceren is ook niet altijd even gemakkelijk. Je lichaamstaal heb je niet altijd even goed onder controle. Soms komen de woorden niet, soms komen ze te snel, soms houden je angsten je woorden tegen. Soms weet je ook nog niet wat je allemaal in je mars hebt en welke mogelijkheden je allemaal hebt om je uit te drukken. Via drama oefeningen ontdek je telkens opnieuw verborgen stukjes van jezelf, en dat is interessant, want we zijn en kunnen zoveel meer dan we denken.

Ik wil jullie helpen durven en laten beleven, want dat is waar het, volgens mij, allemaal om draait.

Ik bied groepslessen drama en expressie aan voor kinderen, jongeren en volwassenen, en dit in het Nederlands, Frans of Spaans. Zo kan je op een speelse manier je mogelijkheden ontdekken, je grenzen verleggen en, als je dat wenst, ook nog eens je talen versterken.