Kleur eens buiten de lijntjes, er is zoveel meer plaats dan erbinnen.

Ik ben Evi Slangen, kinder-en jongerentherapeut. Werken met kinderen en jongeren is, net als creativiteit, mijn passie. Kinderen hebben deze tijd een brede basis nodig. Voor sommigen een bredere basis dan degene die ze op school meekrijgen. Ik reik ze bouwstenen aan, waardoor ze hun basis kunnen verbreden, en steviger kunnen staan in wie ze zijn en wat ze doen. Op een speelse, creatieve manier werken we aan zelfvertrouwen, zelfkennis, mogelijke angsten en eventuele veranderingen die invloed hebben op hun welzijn. Een kind dat zich goed voelt, ontwikkelt en durft stappen te zetten. Deze lijn kan doorgetrokken worden naar jongeren. Ontwikkeling begint bij je goed voelen. Stappen zetten in de wereld en keuzes maken kan je beter als je weet wie je bent en waar je heen wil.

In 2003 studeerde ik af als kleuterleerkracht waarna ik gedurende 14 jaar gewerkt heb met jonge kinderen. In het onderwijs bleef ik echter op verschillende ontwikkelingsgebieden op mijn honger zitten. Zowel binnen mijn eigen ontwikkeling als bij die van sommige kinderen in mijn klas. Na een eigen zoektocht, volgde ik de opleiding tot kinder- en jongerentherapeut en behaalde mijn certificaat in november 2021. Daarnaast volg ik nog andere opleidingen, waarvan onderaan een overzicht te vinden is. Dit alles geeft me een brede basis om samen met kinderen en jongeren op pad te gaan en meer aandacht te kunnen geven bij dat wat ze nodig hebben.

Begeleiding kan zowel individueel als in kleine groepjes.

Bij het werken in groepen ontmoeten kinderen en jongeren leeftijdsgenoten en kunnen ze binnen een kleine groep en veilige sfeer, een aanzet vinden om stappen te zetten.

Tijdens individuele begeleidingen is er ruimte om meer persoonlijk in de diepte te werken. Ook tijdens deze sessies worden creatieve werkvormen gehanteerd en staat het gevoel van veiligheid voorop.

In de toekomst zal ook Pippa, therapiedier in opleiding, ingezet kunnen worden bij individuele begeleidingen. Een dier zorgt vaak voor een brug, een opening en heeft als positieve eigenschap dat het bij contact zo goed als onmiddellijk stress verlaagt.

Op jouw tempo ga ik graag met je op pad.

Opleidingen:

  • Integratieve kinder-en jongerentherapie – november 2021
  • Sprookjes en verhalen in therapie – oktober 2021
  • Therapiedierbegeleider – in opleiding
  • Zandspeltherapie – in opleiding
  • Rots en Water – gepland voor februari 2022