Isabelle Dierckx – Beeldend therapeut en initiatiefnemer van StudioDNA

Ik werk sinds 1999 als beeldend therapeut in het psychiatrisch ziekenhuis Bethaniënhuis, Zoersel en bouwde mijn ervaring op in het begeleiden van mensen met postnatale en persoonlijkheidsproblematieken, angststoornissen en depressieve symptomen.

Daarnaast werk ik als zelfstandig beeldend therapeut en ben ik ook actief in het hele werkveld, vanwege mijn expertise en ervaring met creativiteit als therapeutisch middel.

Ik vind het belangrijk dat je je als therapeut voortdurend bijschoolt en verdiept in je vak, want zo groeit je meerwaarde in dit vak. Creativiteit en over het hekje kijken, dat kenmerkt mijn aanpak. Zo haalde ik ook het diploma Master of Arts Therapies in 2015.

Ik sta niet stil bij wat werkte, maar probeer voortdurend te innoveren, vanuit de creatieve gedachte.

Functie:

Ik werk sinds 1999 in het Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis te Zoersel. Ik heb veel ervaring in het werken met mensen met postnatale problematieken, persoonlijkheidsproblematieken, angststoornissen, mensen met depressieve symptomen, mensen met een traumatische voorgeschiedenis.
Ook werkte ik 4 jaar als freelancer voor NGO Red Pencil. Ik organiseerde beeldende therapie voor Fedasil Broechem. Gezinnen, kinderen, vrouwen, mannen…..

Als ondernemer begeleid ik de collega-medewerkers.

Doelgroep:

Binnen StudioDNA doe ik de intakes en werk ik met volwassenen. Daarnaast begeleid ik ook gezinnen.

Aanbod:

  • Individuele beeldende therapie,
  • beeldende groepstherapie
  • systeemgerichte beeldende therapie.

Annulatie: indien verhinderd gelieve 24 uur op voorhand te verwittigen, laattijdige annulaties kunnen aangerekend worden.

Opleiding:

  1. Master of Arts Therapies (HSZuyd, Nederland) (2015)
  2. Qualitative Research Methods in Healthcare (Antwerp Summer University) (2015)
  3. Bachelor in de creatieve therapie, beeldende therapie (Arteveldehogeschool, Gent) (2001)
  4. Bachelor in de ergotherapie (Arteveldehogeschool, Gent 1998)