Katrijn Janssens – Muziektherapeut

Expertise:

rouw, trauma, hechting, verstandelijke beperking, autisme, dementie

Doelgroep:

iedereen, ook als er geen woorden zijn en muzikale voorkennis is absoluut niet nodig

Aanbod overzicht:

Momenteel werk ik in StudioDNA vooral individueel. Na een kennismakingsgesprek geven we samen het traject vorm. Duur en frequentie van de sessie muziektherapie wordt op maat afgestemd.

Annulatie: indien je verhinderd bent, vragen we om 24 uur op voorhand te verwittigen. Laattijdige annulaties kunnen aangerekend worden.

In 2001 studeerde ik af als ‘master in de muziektherapie’ aan het Lemmensinstituut in Leuven. Ik deed mijn stage bij jongeren met een verstandelijke beperking en ouderen met dementie. Twee doelgroepen die me nog steeds nauw aan het hart liggen. 


Eerst werkte ik in een dagcentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Daar begeleidde ik het expressie-atelier. Nadien stapte ik over naar het buitengewoon secundair onderwijs. Ik geef er muziek en expressie aan jongeren met een (ernstig) verstandelijke beperking. Ik specialiseerde me hier in de sociale en emotionele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. 


In mijn vrije tijd deed ik veel ervaring op in het werken met jongeren en behaalde het attest ‘instructeur in het jeugdwerk’. Ik begeleid ook regelmatig een contactkoor voor ouderen met dementie en hun familie. 


Naast het onderwijs werk ik momenteel ook als zelfstandig muziektherapeut met verschillende doelgroepen.

Opleiding:

  • Muziektherapie aan het Lemmensinstituut
  • SEO (Schaal voor emotionele ontwikkeling bij personen met een verstandelijke beperking)
  • Ik ben lid van de BMT vzw, de Beroepsvereniging van Muziektherapeuten vzw.