Hoe je het ook wil uitdrukken, zo zullen wij naar je luisteren.

Isabelle Dierckx is beeldende therapeut, oprichtster en drijvende kracht van StudioDNA. Zij vertelt over het ontstaan van StudioDNA.

Kerstmis 2020, Ardennen, lange wandelingen, Corona jaargang 1.

Mijn man, freelancer, en ik blikken terug op wat was en fantaseren over hoe we onze toekomst op professioneel gebied willen vormgeven. De beperkingen als gevolg van Corona voor het werk van mijn man en de stijgende vraag naar zorg in mijn ambulante praktijk zetten ons aan het denken.

Al drieëntwintig jaar werk ik als beeldend therapeute bij Bethanië ggz. Vijf jaar geleden waagde ik de sprong om een eigen praktijk op te starten. Dat beviel me zo goed dat ik ervan droomde me te verbinden met anderen in een groepspraktijk waar ervaringsgericht en groepsgericht werken centraal zou staan.

Ik zie de meerwaarde van kruisbestuivingen, van krachten bundelen om samen een doel te bereiken. Non-verbale therapie, ervaringsgericht en groepsdynamisch werken zijn weinig aanwezig binnen het reguliere ambulante zorgaanbod. Een leemte die StudioDNA wil invullen.

studiodna isabelle dierckx oprichtster

Ik geloof sterk in de verbindende kracht van therapie en kunst. StudioDNA organiseert en begeleidt creatieve groepssessies rond therapie, welzijn en zingeving. Daarvoor creëren we een gevarieerd aanbod waarbij de kracht van de kunstvormen en het delen van ervaringen centraal staan.

We richten ons tot een zeer divers doelpubliek: kinderen, jongeren, ouders, volwassenen, mensen met een beperking… Maar we staan ook open voor bedrijven die brainstormsessies of teambuildings willen organiseren.

StudioDNA is een veilige en warme plek voor mensen en mét mensen. We willen hen verbinden en ondersteunen in het spelen, voelen, bewegen en ontplooien. Proactief of preventief, stabiliserend, als nazorgtraject… Er zijn verschillende mogelijkheden waarbij het experiment in combinatie met onze expertise ons elke dag opnieuw richting geven.

De voorbije maanden waren bijzonder intensief maar o zo waardevol. Samen fantaseren, creëren, vallen en opstaan. Maar vooral perspectief ontwikkelen, durven proberen, vertrouwen krijgen.

Corona zorgde voor erg veel leed maar wij zijn stiekem ook dankbaar. Dit is een initiatief dat ontstond dankzij Corona.